Serverer laks og jordbær på Skibladner

Nyheter
1101

– Dette er den beste starten på rutesesongen som jeg har opplevd på mine tre år her, sier restaurantsjef på Skibladner, Jan Thore Engen, til h-a.no.

Onsdag startet rutesesongen for det 159 år gamle skipet. Alle dager, bortsett fra mandager, fram til midten av august skal Skibladner frakte forventningsfulle turister over Mjøsa.

Nok å henge fingrene i

Det kreves både det ene og det andre av mannskapet for at hjulene skal gå rundt. Mat skal lages og serveres, det skal ryddes og vaskes, passasjerene skal guides om hva som befinner seg rundt dem, og ikke minst skal skipet ledes trygt på vannet.

– Det er mye som skal gjøres på ferden, men det er godt å være i gang, sier Engen.

Laks og jordbær

Den klassiske menyen på Skibladner består av laks til hovedrett og jordbær til dessert. Gjennom en sesong går det med store mengder av begge deler.

– Det går rundt 2,5 tonn laks og et par tonn jordbær i løpet av en sesong, forteller Engen.

Skibladner var velsignet med flott sommervær under årets første rutetur. Kaptein Stein Selanger var fornøyd med starten. – Dette er en perfekt dag. Jeg trives godt her oppe, og det ser ut til å bli en god sesong, sier Selanger.