Senterpartiet sa nei til statlig grunnrenteskatt på havbruk

Nyheter
919

I helgen avholdt Senterpartiet landsmøte på Hamar, og som forventet ble det nei til ny statlig grunnrenteskatt på havbruk.

Egentlig skulle landsmøtet på Hamar behandle resolusjonsforslag nummer 10: «Ja til bruk av norske ressurser, nei til statlig ekstraskatt», men møtet rakk ikke dette. Forslaget blir oversendt til sentralstyret for behandling.

Men i et endringsforslag som ble vedtatt, sa partiet altså nei til ny statlig ekstraskatt på oppdrettsnæringen. Det bekrefter Steigen-ordfører Asle Schrøder (Sp) til iLaks.

«Senterpartiet vil fortsatt være en pådriver for at skatter og avgifter fra havbruksnæringa skal føres tilbake til kommunene og fylkeskommunene der verdiene blir skapt. Vi vil derfor innføre en nasjonal arealavgift for båndlagt areal som skal gå til vertskommunen og tilhørende fylkeskommune. Senterpartiet avviser alle forslag om grunnrentebeskatning på oppdrett og fangst av fisk», heter det blant annet i endringsforslaget som ble vedtatt.

Leder i næringskomiteen på Stortinget, Geir Pollestad (Sp), har tidligere sagt at Senterpartiet er en klar motstander av en ny statlig ekstraskatt på oppdrettsnæringen. Også Pollestad bekrefter de ikke rakk å behandle resolusjonsforslag nummer 10.

– Men vårt standpunkt har vært klart lenge og forankret i stortingsgruppa, skriver Pollestad i en SMS til iLaks.

Vedtaket fra Senterpartiet betyr at det nå er stortingsflertall mot grunnrentebeskatning på havbruk. Tidligere har både Høyre, Frp og Venstre sagt nei til skatten på sine landsmøter.