Selstad sikret storkontrakt med Nordlaks

Nyheter
1374

Måløybedriften Selstad har signert kontrakt med Nordlaks om levering av oppdrettsposer og teknisk utstyr til den første Havfarmen.

I tillegg til oppdrettsposer skal det leveres utspilingssystem og vinsjer, som skal sørge for at oppdrettsposene står optimalt i vannet og gir høy sikkerhet i anlegget.

– Selstad har utviklet ny og grensesprengende oppdrettsteknologi i dette prosjektet. Et nytt og avansert utspilingssystem vil sikre at oppdrettsposene i Havfarmen til enhver tid står optimalt utspilt. Systemet skal også skal brukes til alle ordinære arbeidsoperasjoner i anlegget, sier prosjektleder for Havfarmen i Selstad, Kjetil Holvik.

Den første stasjonære Havfarmen skal plasseres på en eksponert lokalitet, og Nordlaks har satt svært høye krav til kvalitet og funksjonalitet på de løsninger som leveres til prosjektet. Det er det kinesiske verftet CIMC Raffles som bygger Havfarmen.

Børre Waagan og Steinar Hansen. FOTO: Selstad

Steinar Hansen, kundeansvarlig og prosjektmedarbeider hos Selstad, forklarer at oppdrettsposene derfor blir produsert i et nyutviklet nett med ekstreme krav til både soliditet, styrke og levetid.

– Selstad sin kompetanse fra både oppdrett, fiskeri og offshore har vært svært viktig å støtte seg på i utviklingsarbeidet som nå har pågått i snart to år, sier Hansen.

I tillegg til Havfarmen er Selstad også engasjert som samarbeidspartner for flere av de utviklingskonsesjonene som nå er under behandling.

– Vi i Selstad er svært fornøyd med disse engasjementene og spesielt kontrakten som nå er signert. Vi ser på dette som et langt skritt i retning av å befeste Selstad sin posisjon som en teknologileverandør til oppdrettsnæringen, sier avdelingsleder for oppdrettsutstyr i Selstad, Børre Waagan.