Selstad og Garware avslutter samarbeidet

Nyheter
0

Den indiske notprodusenten vil satse på egne bein.

Tidligere denne uken ble det kjent at Garware Techical Fibres har ansatt flere medarbeidere med fartstid hos blant annet Lerøy og Mowi. Dette er et ledd i selskapets nye strategi for å levere nøter og annet utstyr direkte til norske og nordiske kunder. Garware har hatt god erfaring med dette i Canada og Chile, og vurderer det som et viktig skritt for å kunne forbedre løsningene på kundenes problemer.

Garware har i en årrekke vært underleverandør til Selstad.

«Garware Technical Fibres i India, er nå i en prosess med å avslutte samarbeidet da de har endret strategien sin og ønsker nå å jobbe direkte med oppdretterne på egenhånd», skriver Selstad i en pressemelding fredag.

– I 2004 tok vi en beslutning om å outsource vår produksjon av oppdrettsposer fra Norge til en tau- og nettprodusent i India. Frem til nå har dette vært et fruktbart samarbeid hvor vi har levert gode produkter til våre kunder i Norge, og opplevd stor vekst, kommenterer Selstad-sjef Hans Petter Selstad.

– Som del av outsourcing-avtalen var det strategisk viktig for oss at design, utvikling og kvalitet ble beholdt in-house hos Selstad, i tillegg til den tette dialogen og samarbeidet med oppdrettere. Vi ser ikke mørkt på endringen, og ser heller muligheter for Selstad fremover. Vi har levert oppdrettsposer siden 80-tallet, og dette skal vi fortsette med, sier han videre.

– Vi jobber for å skape spennende arbeidsplasser i kyst-Norge og utvikling i en bransje der det alltid er noe nytt som skjer. Sånn sett er vi vant til å snu oss hurtig rundt, og jobber med flere alternative samarbeid, produksjonsløsninger og leverandører, avslutter han.

Foto: Selstad