Selstad kjøper seg inn i NorClean Technology

Nyheter
2025

Selstad og NorClean Technology har inngått salgs- og distribusjonsavtale om NorClean Technologys løsning for fortøyning av oppdrettsanlegg der anlegget fortøyes med fjellbolter. Samtidig har Selstad kjøpt 40 prosent av aksjene i bergensselskapet.

– Dette er en spennende og nytenkende måte å fortøye anleggene på, og vi tror at en slik løsning gir økt sikkerhet der tradisjonelle anker ikke kan anvendes, sier administrerende direktør i Selstad, Hans Petter Selstad.

(F.v) Hans Petter Selstad, Ronny Guttormsen, Roy Stensgaard og Kjetil Holvik.

NorClean Technologys metode går ut på å bore og feste bolter i havbunnen for fortøyninger på inntil 250 meters dyp. Anlegget blir dermed festet i fjellet og står helt fast, og rustet til å tåle ekstremvær. iLaks omtalte metoden i 2017.

– Det er alltid en viss usikkerhet med anker med tanke på tilstrekkelig feste, men ved bruk av fjellbolter vet man at fortøyningslinen sitter som den skal, sier fortøyningsanalytiker hos Selstad, Kjetil Holvik.

Ifølge teknisk sjef hos NorClean Technology, Ronny Guttormsen, er det siden da blitt utført omfattende tester gjennom leveranser. Blant oppdrettere som har tatt i bruk denne fortøyningsmetoden finner du Mowi, Lerøy Seafood, SalMar og Blom Fiskeoppdrett.