Selger tre nyutviklede notspylere til Frøy Akvaservice

Nyheter
3332

Stranda Prolog har signert en kontrakt for levering av en ny type notspyler til det største rederiet i bransjen.

– Prøvetiden er over, nå starter jobben.

Det sier CEO i Stranda Prolog, Klaus Hoseth, som mener det er betyr mye å bli valgt av Frøy Akvaservice.

Manta Net Cleaner er en fjernstyrt notspyler utviklet i samarbeid mellom AtlantEco, Jan Arne Midtsæter (Mits) og Stranda Prolog.

Allerede tatt i bruk
Den er i bruk hos Averøy Sjøtjenester, og daglig leder Roger Otterlei er svært godt fornøyd med sin nye Manta.

Otterlei liker godt at enheten vasker raskt og at den vasker hele nota. Manta er dessuten mye merskånsom mot nota, siden den ikke har belter eller hjul. Den flyr over nota drevet av innebygde propeller og er behagelig å bruke. Den hydrodynamiske formen og propellene gjør at Manta er rask i vendingen.

Otterlei sier at de vasker ei grei not på knappe to timer. Ei ugrei not tar litt lengre tid.

Video av den nye notspyleren (saken fortsetter under videoen)

Jobber godt sammen
– Manta Net Cleaner er et spennende produkt for oss, sier CEO Klaus Hoseth i Stranda Prolog. Dette prosjektet banket egentlig på døra og ville inn. Jan Arne Midtsæter (Mits) og Daniel Nordstrøm fra AtlantEco er gode naboer som ville utvikle en notspyler sammen med oss. Det viste seg at vi jobber godt sammen, og vi er fornøyd med at produktet nå er klart. Manta Net Cleaner går nå inn i porteføljen til Stranda Prolog. Både Midtsæter og Nordstrøm vil fortsette å jobbe sammen med Stranda Prolog i dette og andre prosjekter.

Begge er erfarne dykkere og ROV-teknologer fra oppdrettsbransjen, mens Stranda Prolog utvikler og produserer utstyr for blant annet slakteri og brønnbåter.

Unike løsninger
Flere av løsningene som har kommet ut av prosjektet er unike for Manta. De ytterste spyleplatene er utformet slik at de kommer til i hjørner, tauhull og inn under dødfiskhåven.

Kameraene og de fire skjermene gir operatøren full oversikt 360 grader rundt notspyleren. Fordi kameradomen sitter høyt og langt bak, ser operatøren også selve notspyleren. Det gjør det lettere å styre unna tau, leppefiskskjul og andre hindringer.

Propellene er drevet av ensilasjemiksere som er tilpasset formålet. De er godt utprøvd og tåler mye juling. Selve skroget er maskinert ut fra én stor plastblokk. Resultatet er sterkt og lett å holde rent.

– Dette er et høyteknologiprodukt som i sin helhet er utviklet lokalt, og som skal produseres her i Kristiansund. Det betyr at vi utvikler og produserer programvare, automasjonsløsninger og kamerasystem, og vi gjør maskineringen av selve skroget selv, avslutter Hoseth.