Sekkingstad overtar Skagerak Salmon

Nyheter
2337

To gamle familieselskaper i Norge og Danmark inngår i nytt partnerskap, som bygger på verdigrunnlaget og historikken. Sekkingstad overtar Skagerak Salmon 1. mai 2015.

Sekkingstad AS har gjort en avtale med Skagerak Holding A/S om kjøp av aksjer i lakseforedlingsindustrien Skagerak Salmon A/S i Hirtshals. Det opplyser de to selskapene i en felles pressemelding mandag.

I tillegg har selskapene avtale om overtagelse av Skagerak Fiskeeksports bygninger på Hirtshals havn og i fellesskap å utvikle disse til en terminal for mottakelse av laks samt pakking, sortering, frysning og distribusjon til det europeiske marked.

– Hirtshals utvikler seg til å bli et stadig viktigere logistikkpunkt for laks fra Norge, spesielt fra sørvest Norge. Skagerak Salmon har en toppmoderne fabrikk og et godt utbygget markedsapparat med et stort potensiale. Selskapets verdiplattform og historie er ganske lik vår egen, og det blir spennende å se hvilke synergier oppkjøpet vil gi for oss, herunder vår sterke tilknytning til råvaregrunnlaget. Christian Espersen og Kim Bennedsen går inn i det nye styret, sier Bård Sekkingstad, administrerende direktør i Sekkingstad.

– Skagerak Holding A/S ønsker å fokusere på sine pelagiske virksomheter. Blant annet Skagerak Fiskeeksport A/S med trading og utvikling i den pelagiske sektor. Samtidig bibeholdes transport og logistikk i Skagerak Fiskeeksport A/S, samt utvikling av den nye terminal. For oss har det vært viktig å sikre at Skagerak Salmon A/S fastholder sin posisjon og styrkes til det beste for selskapets ansatte, kunder og leverandører. Vi er derfor glade for å ha kommet til enighet med Sekkingstad AS om en avtale som er god for begge parter, kommenterer Iver Espersen, administrerende direktør i Skagerak Holding.

Skagerak Salmon, en 80 år gammel virksomhet, omsatte i 2014 for cirka 500 millioner danske kroner. Hovedproduktene er fersk og frossen laksefilet og porsjoner. Sotrabedriften Sekkingstad er 11 år eldre, og omsatte i 2014 for 1,8 milliarder kroner. Hovedproduktene er fersk og frossen hel laks og ørret.