Schenker møter Grieg Seafood i retten etter mislykket Kina-eksport

Nyheter
0

63 tonn laks gikk tapt.

Schenker har saksøkt Grieg Seafood for manglende oppgjør etter en mislykket laksefrakt i september 2021. Onsdag møttes partene i Oslo Tingrett.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Fraktselskapet skulle sende 63.276 kilo laks til fire forskjellige kunder i Kina. Forsendelsen hadde en verdi på nesten 1,1 millioner dollar (nær 11 millioner kroner). Grunnet pandemien ble fisken stående i fire uten kjøling før tollklarering ved flyplassen i Guangzhou. I en varme på 30-35 grader ble fisken ødelagt.

«Fisken hadde da en kjernetemperatur på rundt 22 grader, og var totalskadet. Grieg har i ettertid blitt møtt med omfattende krav om refusjon fra sluttkundene i Kina, og har lidt et betydelig tap av goodwill og omsetning, ved at flere av de aktuelle kundene enten har sluttet å bestille fisk fra Grieg eller bestiller i mindre volum enn tidligere», skriver Grieg i sitt sluttinnlegg til Oslo Tingrett.

IntraFish har også omtalt saken.

Grieg har nektet å betale Schenker, som dermed har tatt pengekravet, på tre millioner kroner pluss forsinkelsesrenter og saksomkostninger, til retten.