Scan Aqua-gründere casher inn tresifret millionbeløp: – Vi var litt i tvil om det var tid for å selge

Nyheter
1081

Ole Kristian Kaurstad (62) sier han har planer om nye gründerprosjekter etter salget av Scan Aqua.

Tidligere denne uken ble det klart at MSD Animal Health kjøper opp Scan Aqua i Indre Akershus.

– Vi fikk en henvendelse fra Merck Sharp & Dohme i første halvår 2018. Så var det litt frem og tilbake fordi vi var litt i tvil om det var tid for å selge, sier daglig leder Ole Kristian Kaurstad til Finansavisen.

Etter det Finansavisen erfarer ligger prisen på mellom 200 og 400 millioner kroner. Alpha Corporate Finance har vært brukt som finansiell rådgiver på selgersiden.

Scan Aqua, som er et heleid datterselskap av ScanVacc, eies av Ole Kristian Kaurstad (40 prosent), Jon Inge Erdal (40 prosent) og Lars Andreas Speilberg (20 prosent). I september i fjor skrev iLaks at Scan Aqua er det klart mest lønnsomme selskapet som driver med produkter og tjenester i fiskehelsesegmentet. Gründerne har de siste fem årene betalt ut utbytte på til sammen 135 millioner kroner, og har tatt ut utbytte hvert år siden 2010. I 2018 hadde selskapet et driftsresultat på 24,9 millioner kroner.

På spørsmål om hva han skal bruke gevinsten på etter salget, svarer Kaurstad:

– Vi har forpliktet oss til å bistå den nye eieren i to år. Deretter har jeg noen andre prosjekter som jeg tenker å sette litt tid og kapital i, sier Kaurstad.