Scale AQ kjøper opp Moen Marin

Nyheter
2108

Kjøper 100 prosent av aksjene i båtbyggeren.

– Det stemmer det, sier administrerende direktør i Moen Marin, Are Brekk, til iLaks.

Steinsvik, Aqualine og Aqua Optima kunngjorde i august at de slår seg sammen og danner ScaleAQ. I august ble også Tasmanske PanLogica en del av selskapet, nå blir også Moen Marin med på laget.

– Vi er svært glade for å kunne fortelle at Moen Marin AS nå også blir en del av ScaleAQ forteller Per Ivar Lund, VP Business Development i ScaleAQ. Vi ønsker å tilby en komplett portefølje av produkter og tjenester til havbrukere over hele verden og da er fartøy et viktig element. Moen Marin AS har i en årrekke bevist at de leverer fartøy som markedet etterspør og er også langt fremme når det kommer til elektriske og hybride løsninger.

Moen Marin, basert på Kolvereid, har levert en lang rekke arbeidsbåter til oppdrettsnæringen de siste årene. Selskapet har gått gjennom sterk vekst, og omsatte for 448,5 millioner kroner i 2018.

Scale AQ er heleid av Witzøe-kontrollerte Kverva i Trondheim.

– ScaleAQ er allerede til stede i 11 land med egne kontorer. Med å bruke styrken i den brede distribusjonen vil kunder i alle markeder få en effektiv tilgang til produktene fra Moen Marin, sier Lund.

– Vi ønsker å gjøre hverdagen enklere for oppdretterne, fortsetter Lund. – Vi er allerede ledende innen fôrflåter, og det er med stolthet at vi nå også kan tilby kvalitetsbåter til oppdrettere og den tilhørende serviceindustrien.

Geir Myklebust, Per Ivar Lund og Terje Andreassen. Foto: ScaleAQ

– Det ScaleAQ har begynt å bygge er noe vi ønsker å være med på sier Terje Andreassen administrerende direktør i Moen Marin. – Flåter og båter har mange likhetstrekk og vi tror at vi felles kan tilby enda bedre produkter og ett mer komplett tjenestespekter. Den lokale tilstedeværelsen, maritime forståelsen og ett seriøst forhold til innovasjon gjør at vi gleder oss til å jobbe på lag med resten av ScaleAQ.

Den øvrige virksomheten i Moen Marin Group, bestående av Moen Marin Service og Moen Ship Management omfattes ikke av transaksjonen, men det legges opp til et tett og godt samarbeid etter gjennomføring.

– Det er tidligere kjent at våre eiere har vurdert salg av Moen Marin, forteller Are Brekk, konsernsjef i Moen Marin. – Avtalen gir de ansatte og produktene muligheten de fortjener med tanke på fremtidig vekst. Avtalen med ScaleAQ tillater fokus på vekst internasjonalt gjennom ett enda bredere produktspekter. Markedet har behov for solide og innovative partnere som kan hjelpe dem å vokse og vi ser frem til fortsettelsen.

Den originale saken er oppdatert.