Sandberg får støtte hos sine egne

Nyheter
835

Flere lokale Frp-profiler i Trøndelag sier de fortsatt har tillit til Per Sandberg etter oppstyret rundt feriereisen til Iran. 

Det har ikke manglet på kritikk etter at Sandberg dro på en uvarslet ferietur til Iran sammen med kjæresten Bahereh Letnes. Sandberg har blitt slaktet fra flere hold.

Tirsdag varslet opposisjonen at statsminister Erna Solberg må svare på flere spørsmål om saken. De er ikke fornøyd med svarene som har kommet fra Solberg og Sandberg i etterkant av turen.

Men nå får fiskeriministeren etterlengtet i hjemfylket.

Leder i Nærøysund Frp, Terje Settenøy, sier til Trønder-Avisa at han har full tillit til Per Sandberg, og mener beklagelsen fra Sandberg er tilstrekkelig.

– Ingen bestrider at Per gjorde noe dumt, heller ikke han selv, slik jeg forstår det. Så da er vi ferdige med den saken, sier han.

Tillit har også Sandberg hos leder i Steinkjer Frp, Tommy Skatland, og hos leder for Levanger Frp, Janne Kathrine Jørstad. Liv Irene Krogstadnes i Meråker Frp håper Sandberg blir sittende som statsråd.

Sandberg får også støtte av Tore Slørdahl i Orkland Frp. Han sammenlikner Sandbergs regelbrudd med en fartsbot.

Sandberg fulgte ikke PSTs sikkerhetsråd da han tok med seg jobbtelefonen til Iran. Landet regnes som et «høyrisikoland», som er spesielt ivrig på elektronisk spionasje.

– Man blir ikke hivd ut av regjering av å bryte fartsgrensa. Det han har gjort påvirker jo ikke jobben hans, sier Slørdahl, som likevel er uenig med Sandberg som sier Iran er et misforstått land.

– Jeg forbinder Iran med et totalitært regime som styrer med frykt. Jeg tror nok at Sandberg også skifter syn på saken når han får tenkt seg om, sier Slørdahl.