Møttes for første gang for to år siden.
Fiskeriminister Per Sandberg har en rekke ganger fått spørsmål om hvilken relasjon han har til norsk-iranske Bahareh Letnes, som han reiste på ferie sammen med til Iran. Nå bekrefter Sandberg i et intervju med TV2 at han og Letnes er et par.
Han varsler han vil slå hardt tilbake mot påstandene om både ferien og Letnes forhold til det iranske regimet.
– Jeg og Letnes skal svare på all kritikk og alle usanne påstander. Vi skal gjøre rede for alt i forhold til denne reisen og vi skal slå hardt tilbake på de som prøver å tegne et bilde av ulike sannheter.
Varslet ikke Statsministerens kontor før reisen
Ifølge Sandberg ble de kjæreste for to-tre måneder siden. Det var Fiskeribladet som først omtalte relasjonen mellom fiskeriministeren og Letnes.
Sandberg har tidligere sagt til VG at han varslet Statsministerens kontor (SMK) om reisen til Iran slik rutinene krever. Nå går han tilbake på det, og sier han varslet først etter han kom til landet.
– Per Sandberg har gjort rede for at han endret ferieplaner på kort varsel i sommer etter at ferieplanene hans var meldt inn til Statsministerens kontor. Han sier også at ved feriereisen til Iran varslet han departementet og Statsministerens kontor i løpet av de første dagene og ikke i forkant slik rutinene tilsier, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide ved SMK til NTB.
Sandberg har tidligere sagt at ferien til Iran ble planlagt for kort tid siden, fordi andre ferieplaner hadde blitt «pulverisert og ødelagt».
– Man er aldri helt trygg som statsråd
Onsdag får han skriftlige spørsmål om reisen fra flere partier på Stortinget. Blant annet vil Torgeir Fylkenses (SV) stille skriftlig spørsmål om relasjonen til Letnes og hennes selskap B&H General Trading Company Bahare Letnes.
På spørsmål om Sandberg føler han er trygg på at han blir sittende som statsråd, svarer han:
– Man er aldri helt trygg som statsråd. Det skal bli interessant når det er opp til statsministeren å avgjøre alt dette. Men det å kaste meg som statsråd fordi jeg har en kjæreste med en annen etnisk opprinnelse – dét blir en god debatt.