Samba Marin leverte ferskvann til verdens største krigsskip

Nyheter
0

Uvanlig oppdrag for oppdrettsrederiet på Lepsøy.

Det skal godt gjøres å ikke ha registrert at det amerikanske hangarskipet USS «Gerald R. Ford» for tiden er på Norges-besøk. I helgen lå skipet for anker innerst i Oslofjorden.

Ifølge de offisielle tallene har USS «Gerald R. Ford» plass til 90 fly og helikoptre. 100.000-tonneren har et mannskap på over 4.500 – og blant annet en egen Starbucks-kaffebar.

Dette krever omfattende og jevnlige forsyninger.

Undersøkt grundig
Servicerederiet Samba Marin fikk nylig jobben med å forsyne giganten med ferskvann. Ifølge avisen Midtsiden (bak betalingsmur) gikk den gamle fergen «Flekkerøy» i rutetrafikk til og fra hangarskipet i hele helgen.

Foto: Samba Marin

Før første tur ble «Flekkerøy» undersøkt grundig. Med godt utstikk på hangardekket kunne ingen større båtar legge seg inntil. Flekkerøy leverte via Haltbakk Star og en lekter.

«Da var MS Flekkerøy ferdig på oppdrag for «Gerald R. Ford» i Oslofjorden. Vi har levert ferskvann ombord til skipet, vi leverte 600 kubikk i døgnet. Takk til mannskapet for super innsats og nå er MS Flekkerøy klar for nye oppdrag,» skriver rederiet på sin Facebook-side tirsdag.

Gigant
USS «Gerald R. Ford» er 333 meter lang. Bredden er på 41 meter ved vannlinjen, mens flydekket er 78 meter bredt. Toppfarten til skipet er på over 30 knop. Prislappen var på 13,3 milliarder dollar – noe som med dagens kurs tilsvarer 145 milliarder kroner.

I skrivende stund seiler hangarskipet langs vestlandskysten, på vei nordover, for å være med i en NATO-øvelse.

Foto: Samba Marin