Salthammer Båtbyggeri skal bygge servicebåt for Nærøysund Aquaservice

Nyheter
541

Høsten 2021 leveres en 15 x 12 meter kraftplugg i stål.  

Avtalen om nybygget ble signert på siste dag i juni ved serviceselskapets base i Nærøysund. Brynjar Karlsen i Nærøysund Aquaservice og Ove Amdam i det tradisjonsrike verftet på Vestnes er begge glade for kontrakten; den første mellom dem.     

– «Aqua Fighter» vil løse tunge oppgaver og konkret kapasitetsbehov hos oss. Hun blir det første stålfartøyet blant våre servicebåter. En solid arbeidshest fra et verft som åpenbart kan denne typen båt og byggemateriale, sier daglig leder Karlsen i en pressemelding.    

Per i dag har Nærøysund Aquaservice 35 medarbeidere, og staben vil øke med seks når besetningen på det nye servicefartøyet kommer i tjeneste.

Seriøse fortøyningsjobber
Fortøyningsjobber i oppdrettsanlegg blir hovedoppgaven for den relativt brede katamaranen; byggenummer 147 fra Salthammer. Servicebåten vil være fullt utrustet med to kraner og solid vinsj- og ankerhåndteringsmateriell. For Nærøysund Aquaservice har Tomra Engineering videreutviklet en variant av eget design CoastCat15W.     

– Det handler om tilpassede og gode gjennomtenkte løsninger; ikke minst komfort for besetningen, sier daglig leder Roy Frostad i Tomra Engineering.

Hyggelig i «koronatid»
Som et av Norges eldste båtbyggeri leverte Salthammer i 2015 sin første dedikerte servicebåt for havbruksoperasjoner. «Aqua Fighter» blir det sjette nybygget i dette segmentet.     

– Korona har gitt spesielle utfordringer også for denne bransjen. Derfor særlig hyggelig å få landet en nybyggingskontrakt som sikrer vår virksomhet til godt ut i 2021, framholder daglig leder Ove Amdam fra verftet på Vestnes.