Staben i Saltenlaks teller nå seks personer og siste tilskudd i staben er Ole Jonny Edvardsen. En fauskemann som har lang erfaring fra butikk/dagligvarehandel og ikke minst behandling og transport av ferske næringsmidler, skriver Saltenlaks i en pressemelding.
– Jeg har noen år bak meg i butikk og vet hvor viktig det er at ferske råvarer kommer raskt ut til kunden, sier Edvardsen som startet sin yrkeskarriere som liten gutt hos sin far Ole Edvardsen i Fauskegata.
Kortreist
– Det er ingen forskjell fra grønnsaker til laks når det gjelder krav til kortreiste produkter og sporbarhet, sier Ole Jonny Edvardsen som har samarbeidet med blant andre Bama i mange år. Jobben han skal gjøre i Saltenlaks er først og fremst å transportere fersk laks fra Slakteriet på Sørarnøy til produksjonslokalene på Holstad i Fauske der dyktige medarbeidere står klare til å filetere og behandle laksen fram til ferdige røykte produkter.
Flere ansatte
I neste omgang skal Edvardsen frakte de ferdige produktene ut til kundene.
– Jeg gleder meg til å ta fatt på denne jobben, sier Edvardsen.
Daglig leder Geir Wenberg i Salten Aqua opplyser at produktene fra Holstad er godt mottatt i markedet og at Saltenlaks er i en vokseprosess der også bedriften er utvidet med antall ansatte.
– Vi har nå seks personer i staben og ser fram til å utvikle bedriften videre, sier Wenberg.
Premierte produkter
Saltenlaks viderefører produktene fra tidlgere Holstad Sjømat og Bofisk. I første omgang er det Sitronpepperlaks, Skjærgårdslaks og vanlig røykt laks som nå går ut i butikkene. Bedriften tilbyr også variasjoner av røykt ørret. Produktene er premiert med medaljer i alle valører under NM i røykte og gravede produkter siden 2009.