Salten Aqua i Guinness rekordbok

Nyheter
1312

Oppdrettsnæringen spanderte 800 kilo laksefilet på Aspmyra i fjor. Det holdt til verdensrekord. Sist søndag ble diplomene fra Guinness World Records delt ut.

Rekordforsøket endte med suksess under kampen mot brann i fjor. Sushimosaikken på over 56 kvadratmeter og 46.434 biter ble godkjent av både Guinness og Mattilsynet. Det var Kjetil Sundet fra forlaget Vigmostad Bjørke som delte ut diplomene.

Mot Levanger
– Det var stort å få diplomet og rekordboka der vi står omtalt. Denne rekorden tror jeg blir stående en stund, sier Jarle Solemdal som tok imot hedersbevisningen på vegne av Salten Aqua.

Sushikokk og ansvarlig for sushilagingen for ett år siden, driver sushirestaurant i Svolvær og hadde tatt turen til Bodø søndag for å overvære seriekampen mot Levanger i Obos-ligaen og for å motta diplomet.

Lager større
– Det var en tøff rekord å sette, derfor er det ekstra kult å få beviset på at vi klarte det. Vi har ventet på dette i et helt år nå, sier Leonardo Figueroa Aguilar.

Han tror rekorden på 46.434 sushibiter blir stående en god stund.

– I motsatt fall får vi bare ta rekorden tilbake. Men da må jeg skaffe flere kokker, smiler den opprinnelige chileneren optimistisk.

Slik så rekorden ut da den var ferdig under seriekampen mot Brann i september i fjor. Mosaikken målte over 56 kvadratmeter som tilsvarer en middels stor toroms- leilighet. Foto: Designia