Salmon Evolution bokførte et romslig overskudd i første kvartal

Nyheter
0

Tjener penger på lakseoppdrett på land.

Salmon Evolution rapporterr tirsdag morgen driftsinntekter på 100,3 millioner kroner for første kvartal 2024 og en konsern-EBITDA på 24,1 millioner kroner. Første kvartal utgjør en betydelig milepæl for Salmon Evolution med sterk lønnsomhet og positiv EBIT på konsernnivå.

– I Salmon Evolution har vi en visjon om å oppdrette laks på land med utmerket biologi på en svært lønnsom måte, sier administrerende direktør i Salmon Evolution, Trond Håkon Schaug-Pettersen.

– De sterke resultatene i første kvartal er et bevis på dette viser at Salmon Evolution har etablert en unik, effektiv og lønnsom vekstplattform. Vi er bare i starten av reisen vår, fortsetter han.

Oppdretts EBITDA landet på 36,2 millioner kroner, som tilsvarer 40,2 i EBITDA/kg. Konsern EBITDA endte på 24,1 millioner og konsern EBIT på 5,8 millioner kroner. Slaktevolumet i første kvartal var på 901 tonn (HOG), med snittvekt på 4,6 kg (levende vekt), superior-andel på 96 prosent og sterk prisrealisering.

Selskapet hadde en rekordhøy stående biomasse på nesten 2.700 tonn (levende vekt) ved slutten av kvartalet.

Salmon Evolution rapporterer videre stabil drift med netto biomassevekst på ~1.560 tonn levende vekt, opp åtte prosent fra Q4 2023.

Slaktevolumer i andre kvartal forventes å være i området 1.600-1.800 tonn.

Foto: Salmon Evolution