SalMar trykker nye aksjer – vil hente inntil 2,9 milliarder kroner

Nyheter
0

Gustav Witzøe ber om blanco-fullmakt fra aksjonærene.

SalMars aksjekurs har steget til tidenes høyeste nivåer. Nå har frøyaselskapet engasjert Arctic Securities og Carnegie til å gjøre en emisjon på 4,5 millioner nye aksjer. Hensyntatt selskapets sist omsatte aksjekurs, på 651 kroner, blir det like over 2,9 milliarder kroner.

SalMar «ser flere attraktive vekst- og investeringsmuligheter gjennom hele verdikjeden fra rogn til tallerken», heter det i en børsmelding tirsdag ettermiddag. «Disse mulighetene inkluderer kjøp av laksekonsesjoner og selskapsoppkjøp, samt organiske investeringer i smoltproduksjon, kystnært oppdrett, slakt- og foredlingsaktiviteter».

SalMar har tatt «pole position innen oppdrett på åpent hav, hvor selskapet har fått åtte konsesjoner og bygger en organisasjon og en konstruksjons-pipeline for storskala offshore og semi-offshore oppdrett», står det videre i meldingen.

Gustav Witzøe-kontrollerte Kverva Industrier, som eier 52,46 prosent av selskapet, har forhåndstegnet seg for sin pro-rata andel i emisjone, som kjøres gjennom en bookbuilding-prosess hvor prisen per aksje bestemmes som en funksjon av denne. Tidligere konsernsjef Leif-Inge Nordhammers selskap LIN har tegnet seg for aksjer verdt 1,5 millioner euro i emisjonen.

Emisjonsprosessen løper frem til onsdag morgen.