SalMar har avgjort hvor selskapets nye midtnorske settefiskanlegg skal ligge

Nyheter
2564

SalMar har kjøpt tomt på Tjuin industriområde i Malm i Verran kommune i Trøndelag. Tomten skal huse frøyeoppdretterens nye settefiskanlegg i Midt-Norge.

Saken er oppdatert fredag kveld med kommentar fra SalMar.

Jacob Br. Almlid. SKJERMDUMP: NRK

Det bekrefter spesialrådgiver i Verran kommune i Trøndelag, Jacob Br. Almlid, overfor iLaks.

– Det stemmer at de skal bygge her. Styret i SalMar tok en avgjørelse torsdag om at de kjøper en tomt på 60 dekar i Tjuin i Malm for å bygge et større settefiskanlegg, sier Almlid til iLaks.

Det var Trønder-Avisa som omtalte beslutningen først.

60 dekar
Anlegget får en prislapp på mellom 600 og 800 millioner kroner. SalMar vurderte også Fiborgtangen industriområde i Skogn og Kjørsvikbugen i Aure som alternativer for det nye settefiskanlegget.

Steinkjer Avisa skrev i slutten av august at politikerne i Verran var enige om å gi SalMar fortrinnsrett på kjøp av 40 dekar på Tjuin, men selskapet har nå altså kjøpt 20 dekar mer enn dette.

– De har ikke avgjort kapasiteten for anlegget, men slik jeg forstår Roger Bekkens (konserndirektør for oppdrett i SalMar journ.anm.) uttalelser, økte man arealet nettopp for å ha handlingsrom med tanke på vekst framover, sier Almlid til iLaks.

Kan bli enda et settefiskanlegg på området
Almlid forteller videre til iLaks at også et annet oppdrettsselskap planlegger et settefiskanlegg på samme område.

– Jeg kan ikke si hvem det gjelder, men en avgjørelse vil bli tatt i mars eller april neste år.

Nippon Gases Norge er allerede i gang med å bygge en ny luftgassfabrikk til 200 millioner kroner på Tjuin Industriområde.

Konserndirektør for oppdrett i SalMar, Roger Bekken, skriver følgende i en SMS til iLaks om planene på Tjuin:

– Jeg kan bekrefte at vi har valgt Tjuin, og at bakgrunn for at vi ønsker 60 dekar er at et eventuelt fremtidig bygg skal ivareta fremtidig vekst, forklarer Bekken.

Anlegget skal bygges i 2022.