SalMar-bud sikret kontroll med 52,68 prosent av NTS

Nyheter
0

Vil by på de resterende aksjer.

SalMars oppkjøpsbud på NTS løp ut fredag ettermiddag. En time etter børsslutt melder frøyaselskapet ha fått hånd om totalt 66.228.641 aksjer, eller 52,68 prosent, av Rørvik-baserte NTS’ utestående aksjer.

Helge Gåsø bekreftet fredag ettermiddag i en sms til Adresseavisen at han takker nei til tilbudet fra SalMar. Gåsø og familien eier 37 prosent av aksjene i NTS. Han har ikke besvart avisens spørsmål om hva som nå vil skje.

«SalMar er fornøyd med oppslutningen av aksepter, som gjør at NTS vil bli et datterselskap av SalMar ved gjennomføring av tilbudet. Forutsatt at tilbudet gjennomføres, vil SalMar oppfylle tilbudsplikten med et kontanttilbud på de resterende aksjene i NTS i tråd med gjeldende rett,» fremgår det av meldingen.

Gustav Witzøe sier til Adresseavisen at de eneste forbeholdene som gjenstår er due diligence, samt godkjenning av Konkurransetilsynet.

Arctic Securities er finansiell rådgiver og oppgjørsagent for tilbudet og Advokatfirmaet BAHR er juridisk rådgiver til SalMar i forbindelse med tilbudet.