Salgsdrevet vekst blåste opp BioMar-resultatet

Nyheter
0

BioMar rundet av 2022 med et sterkt fjerde kvartal, noe som førte til at helårsresultatet passerte en milliard danske kroner. Den positive utviklingen er i hovedsak drevet av sterkere utvikling i divisjonene Salmon og LATAM, som kompenserer for en svakere resultere i EMEA-divisjonen.

Årets EBITDA økte med 11 prosent sammenlignet med 2021, mens inntektene vokste med 34 prosent. På toppen av de konsoliderte resultatene dobler BioMar-resultatene fra de ikke-konsoliderte JV-fôrselskapene, hovedsakelig drevet av JV BioMar-Sagun i Türkiye.

– Vi er veldig fornøyde med gruppens prestasjoner. Vi har blitt betydelig berørt av vår exit fra Russland og de økte råvare- og energiprisene, men vi har klart å opprettholde en sunn
virksomhet, fortsetter vår vekststrategi mens vi utvider inn i teknologiområdet, forklarer Carlos Diaz, konsernsjef i BioMar Group, i en pressemelding.

– Økonomisk hadde vi en treg start på året på grunn av flere engangseffekter og virkningen av den globale inflasjonen. Imidlertid har våre folk rundt om i verden gjort en enorm innsats med å bygge nye og kreative kommersielle løsninger gjennom et smidig samarbeid med kundene. Derfor har vi klart å avslutte året med en anstendig resultat, til tross for den globale volatiliteten, sier han.

– Vi skrider frem som planlagt, og gjennomfører vår 2028+ strategi «Above and Beyond», både når det gjelder vekst, produkttilbud og økt effektivitet, sier Carlos Diaz.

Foto: Aslak Berge