Så nær var Cermaq et salg av Alsvåg-slakteriet

Nyheter
1879

– Vi var enige om hva som skulle kjøpes og pris, sier Geir Børre Johansen i Røst Sjømat.

Før helgen ble det klart at Cermaq ikke fikk solgt slakteriet sitt i Alsvåg i Øksnes. Det betyr at 41 personer mister jobber sin, men samtlige har fått tilbud om jobb ved det nye slakteriet på Storskjæret i Steigen. 15 har takket ja til tilbudet.

Cermaq har i lang tid forsøkt å få solgt slakteriet i Alsvåg, uten hell. I november hevdet Øksnesavisa at Cermaq hadde mottatt et bud på 20 millioner kroner fra lokale investorer.

Nå skriver Bladet Vesterålen at en gruppe på fem aktører var i samtaler Cermaq helt fram til forrige uke, uten å komme i mål.

Regiondirektør i Nordland for Cermaq, Snorre Jonassen, sier han er skuffet.

– Det er utenforliggende forhold som Cermaq ikke har kontroll med som er årsak til at det ikke gikk.

Ifølge avisen var begge parter enig i pris og om hva som skulle selges. Geir Børre Johansen i Røst Sjømat, som var en av de fem aktørene, sier finansieringsmodellen var «det store problemet».

– Vi vil ha hvitfisk inn i anlegget, men vi kan ikke bare overta anlegget med alle de faste utgiftene det er med et slikt anlegg, uten at vi har noe å putte inn der med en gang. Vi er derfor avhengig av å få inn aktører som kan slakte laks i anlegget inntil vi er klar til å kjøre inn hvitfisk med full trøkk. Det var der det strandet og da kunne vi ikke ta sjansen på at vi skulle tape ansikt en gang til i Øksnes, fortsettter Johansen, som ikke utelukker en avtale på et senere tidspunkt.