Russisk oppdrettselskap kjøper norsk smoltoppdretter

Nyheter
2917

Russian Aquaculture kjøper Olden Oppdrettsanlegg, og med det sitt andre smoltanlegg i Norge.

Anlegget benytter et gjennomstrømmingssystem og kan produsere opptil to millioner laks og ørretsmolt årlig. Russisan Aquaculture, som er Russlands største lakseoppdretter, forventer å motta den første forsendelsen av smolt fra anlegget i 2018.

Produksjonsanlegget har drevet siden 1995 og har vært en av de viktigste leverandørene til Russian Aquaculture i årevis, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Olden Oppdrettsanlegg, med base i Lysøysundet, omsatte i 2016 for 20,3 millioner kroner og satt igjen med et resultat før skatt på fire millioner kroner.

Russian Aquaculture ser på oppkjøpet som et viktig skritt mot å bygge et effektivt vertikalt integrert selskap og oppnå selskapets strategiske mål å produsere opptil 25-30.000 tonn rød fisk innen 2025.

Russian Aquaculture overtok tidligere i år Villa Smolt.

– På en relativt kort periode har vi tatt to viktige skritt mot sikring av stabil forsyning med vår egen smolt. Jeg er sikker på at denne investeringen vil styrke vår markedsposisjon, samt redusere driftskostnader og biologiske risiko. Vi er veldig glade for å ha kjøpt dette førsteklasses aktiva, og ønsker velkommen muligheten til å samarbeide med norske kolleger som er blant våre lengstvarende partnere, sier Ilya Sosnov, administrerende direktør i Russian Aquaculture, i en kommentar.

Russian Aquaculture vil beholde personellet som driver anlegget. Dette oppkjøpet vil også gjøre det mulig for selskapet å få erfaring innen smoltoppdrett, som kan videreutnyttes ved bygging av et smoltanlegg i Russland.