Russian Aquaculture vurderer lakseoppdrett i Det fjerne østen

Nyheter
709

Ser Russlands største lakseoppdretter muligheter i et område som anses som uegnet for havbruk?

Det er i Primorsky-regionen ved Japanhavet, helt øst i Russland, at Russian Aquaculture vurderer å starte opp med lakseoppdrett. Regionen grenser til Nord-Korea i sør samt Kina i vest.

Administrasjonssenteret Vladivostok er landets største havneby ved Stillehavet, og området har en rekke skipsverft og en betydelig fiskeindustri.

Utfordrende klima for fiskeoppdrett
Ifølge nettstedet RBC  har Russian Aquaculture kjøpt rettighetene til et 38 hektar stort område i Vityaz-bukten, som skal brukes til oppdrettsplanene. Prislappen er på nærmere ti millioner kroner.

'
KART: Google

Selskapet driver fra før av oppdrett av laks i Barentshavet i Murmansk-regionen, samt av ørret i innsjøer i Republikken Karelia.

Klimaet i Primorsky-regionen er preget av kalde vintre og med nesten konstant iskald nordavind. Sommerene er våte og varme

– I Det fjerne østen er de naturlige forholdene ugunstige på grunn av mangel på bukter, som er skjermet for bølger og vind. Det er ikke mange lukkede havområder i Det fjerne østen, and vanntemperaturen i regionen er ikke veldig egnet for lakseoppdrett. Om vinteren er det for kaldt, og et resultat av dette, vil være at produksjonskostnadene øker og effektiviteten synker, forklarer Alexander Fomin, som er administrerende direktør i en forening som jobber mot bedrifter i fiskemarkedet.

Bekrefter
Administrerende direktør Ilya Sosnov i Russian Aquaculture bekrefter planene overfor iLaks, men understreker samtidig:

– Det er en test av et nytt sted for lakseoppdrett i det russiske fjernøsten, sier han, og legger til at de er i en tidlig fase med planlegging av aktiviteter i det nye området.

– Kjernen i være oppdrettsaktiviteter vil imidlertid forbli i Murmansk-regionen, avslutter han.

Russian Aquaculture har 20 prosent andel det russiske laksemarkedet, som konsumerer 100.000 tonn laks årlig. Selskapet sikter på 35.000 tonn produksjon per år innen 2025.