Russian Aquaculture sopte inn 29 kroner/kiloet i første halvår

Nyheter
969

Russland største lakseoppdretter, Russian Aquaculture, har lagt fram resultatet for første halvår.

Det viser at selskapet, som driver oppdrett av atlantisk laks og sjøørret i fjordene ved Murmansk samt i innsjøene i republikken Karelia, økte salgsvolumet fra 9,4 tusen tonn i 1H 2019 til 9,6 tusen tonn i 1H 2020. Årsaken til økningen er at selskapet ligger nært markedene de opererer i, opplyser Russian Aquaculture i en pressemelding.

Omsetningen økte fra 570 millioner kroner i første halvår 2019 til 617,1 millioner kroner i 2020. Driftsresultatet gikk også opp fra 233,5 millioner kroner i fjor til 241,4 millioner kroner i første halvår i år. EBIT/kg endte på 2,8 euro, som tilsvarer 29,1 kroner.

Ilya Sosnov. FOTO: Russian Aquaculture

– Selskapet sto overfor to alvorlige utfordringer i første halvår; markedsforstyrrelser grunnet pandemien og ugunstige klimatiske forhold, sier administrerende direktør Ilya Sosnov i en pressemelding.

Ifølge Russian Aquaculture hadde ikke fisken ved utgangen av juni nådd slaktevekt på grunn av lave vanntemperaturer i halvåret. Men samtidig var det gunstige temperaturforhold i juli og august, som ga god tilvekst og kompenserte for tidligere manglende tilvekst.

– Takket være dedikert teamarbeid og rask respons på endringer i markedet, leverte vi imidlertid et sterkt driftsresultat, opprettholdt forretningsstabilitet og viste solid vekst i omsetning, justert EBITDA (opp fem prosent sammenliknet med 1H 2019) og kontantstrøm (opp 19 prosent), sier Sosnov videre.

Russian Aquaculture betaler ut 439 millioner rubler i utbytte, som tilsvarer rundt 51,5 millioner kroner.

– Generelt planlegger vi å fortsette å foreta regelmessige utbytteutbetalinger, både årlige og midlertidige, fremover under forutsetning av at ingen biologiske risikoer oppstår, og at vi opprettholder et positiv driftsresultat, en balansert gjeldsbelastning og tilstrekkelig finansiering for vårt investeringsprogram, sier Sosnov.

FOTO: Russian Aquaculture