«Ronja Nærøysund» overlevert til Sølvtrans, to nye fartøy satt i produksjon

Nyheter
0

Bra med arbeid i 2022.

Myklebust Verft har levert brønnbåten «Ronja Nærøysund» til Sølvtrans Rederi. Fartøyet er verftets bygg nummer 76 og er det fjerdje i rekken av avanserte brønnbåter fra verftet i Gursken til verdens største brønnbåtrederi.

– Vi er svært fornøyd med at fartøyet er levert og klart for oppdrag. Samarbeidet med Myklebust har vært bra og vi overtar et topp moderne fartøy av høy kvalitet som vi gleder oss til å sette i drift, sier daglig leder Robin Halsebakk i Sølvtrans i en pressemelding.

Fartøyet har en lastekapasitet på 4.000 m3, og er bygd for å ivareta fiskevelferd på en best mulig måte. I tillegg har skipet installert batteripakke for å møte framtidas miljøkrav.

– «Ronja Nærøysund» er et produkt vi er svært stolte av å levere fra oss. Våre ansatte har gjort en formidabel jobb. En framtidsrettet brønnbåt som dette er kompleks å bygge, og et tett og godt samarbeidet med rederi og underleverandører er også avgjørende for å lykkes, sier daglig leder Lars Conradi Andersen i Myklebust Verft.

Høy aktivitet ved Myklebust Veft med Richard With i dokk, bygg 76 Ronja Nærøysund og skroget til bygg 77 Ronja Star ved kai.

Samarbeidet mellom Myklebust Verft og Sølvtrans fortsetter, og verftet har ytterligere to fartøy i ordreboka til samme rederi. Skroget til bygg 77 kom til Myklebust forrige uke, mens skroget til bygg 78 er under bygging i Tyrkia.

– Situasjonen ved Myklebust er i bedring etter et krevende 2021. Vi ser lysning i covid situasjonen og har bra med arbeid i 2022. Samtidig jobber vi med å få på plass mer arbeid ut over i 2023, avslutter Conradi Andersen.