Ronja Capital sentral idet Arctic Bioscience kjøper Arctic Algae

Nyheter
0

Arctic Bioscience (ABS) har kjøpt Arctic Algae, et bioteknologiselskap som spesialiserer seg på produksjon av mikroalger ved hjelp av innovative reaktorteknologier.

Kjøpet er basert på en selskapsverdi på 16,3 millioner kroner, inkludert en netto likviditetsposisjon på 5,5 millioner kroner, ifølge en melding.

Transaksjonen vil bli fullt ut oppgjort ved utstedelse av aksjer i ABS til Ronja Capital II til en ABS-kurs på minimum 17,27 kroner pr aksje. Ronja Capital er eid av familien Halsebakk, som står bak brønnbåtrederiet Sølvtrans.

– Vi er veldig glade for å kunne inkludere de svært dyktige ansatte i Arctic Algae i vårt team. All vår produktutvikling er basert på unik kompetanse på bioaktive marine råstoff, og ved å kombinere Arctic Algae sin kompetanse innen bioreaktorteknologi, så representerer dette en stor mulighet for Arctic Bioscience til kontinuerlig å kunne designe og ekstrahere marine membranlipider til bruk i våre produkter, sier administrerende direktør i Arctic Bioscience, Christer Valderhaug.

Arctic Algae er eid av Ronja Capital II, en stor aksjeeier i Arctic Bioscience. Avtalen er i henhold til gjeldende lovgivning for nærstående transaksjoner, og en tredjeparts verdifastsettelse har blitt utarbeidet av Converto, opplyses det.

Arctic Bioscience, med adresse på Ørsta, omsatte i 2021 for 21,5 millioner kroner. Arctic Algae kommer også fra Sunnmøre, nærmere bestemt verftsbygden Larsnes. Selskapet omsatte for snaut 400.000 kroner i 2021.