Resultathopp for Grieg Seafood gir ekstraordinært utbytte

Nyheter
1538

Bergensoppdretter Grieg Seafood oppnådde et driftsresultat på 229 millioner kroner i tredje kvartal. 

Grieg Seafood-konsernet slaktet 16 875 tonn laks, og tjente 13,60 kroner per kilo på EBIT-nivå i årets tredje kvartal. Konsernets samlede kontraktsandel for Norge var 30 prosent i tredje kvartal.

Sammenlignet med tredje kvartal i fjor, økte kostandene 2,50 kroner per kilo i  perioden. Kostnadsøkningen er dels en følge av lavere slaktevolum i Rogaland, samt fortsatt svak biologisk utvikling på Shetland, opplyser selskapet i en børsmelding onsdag morgen.

Vil øke
– Grieg Seafood har mål om å øke produksjonen med minimum ti prosent per år frem til 2020. Samtidig har vi en ambisjon om at produksjonskostnadene skal være på nivå med, eller lavere enn gjennomsnittet for bransjen. Vi jobber kontinuerlig med forbedringsprosesser på tvers av hele organisasjonen for å nå disse målene, og den positive utviklingen i tredje kvartal gir klare indikasjoner på at vi er på riktig vei, sier konsernsjef Andreas Kvame.

Sikker tilgang til smolt er kritisk både for å sikre vekst og for å redusere kostnadsnivået, i tillegg til at utsett av større smolt gi kortere produksjonstid i sjø, og bidrar til redusert biologisk risiko. Grieg Seafood har i løpet av året inngått strategiske samarbeid med andre aktører for å bedre smolt kapasiteten. For 2017 er det planlagt å sette ut 26 millioner smolt, noe som er en økning på 28 prosent sammenlignet med 2016.

Utbytte
Sentralt i vekststrategien er også økt utnyttelse av selskapets konsesjoner. For å bedre denne er det viktig med god lokalitetsfleksibilitet, og Grieg Seafood jobber kontinuerlig med lokale myndigheter for å optimalisere denne.

Selskapets finansielle stilling anses som god og konsernet har god fri likviditet ved utgangen av kvartalet. Styret har derfor besluttet å utdele tilleggsutbytte på 1,00 krone per aksje.

Grieg Seafood har jekket ned kontraktsandelen for fjerde kvartal til 18 prosent. Selskapet jobber løpende med reforhandling av leveringskontrakter, og så langt er det inngått kontrakter for 22 prosent av det norske slaktevolumet for 2018.

Slaktevolumet for fjerde kvartal forventes å bli 22 100 tonn, noe som gir et samlet slaktevolum for hele 2017 på rundt 66 000 tonn. For 2018 ventes økt utsett av smolt å øke slaktevolumet til rundt 77 000 tonn.