Rent Havbruk signerte ny kontrakt med flere oppdrettere i Ofoten og Vesterålen

Nyheter
1213

Det Smøla-baserte selskapet Rent Havbruk, som eier avlusningsbåten «Lautus», men drives av Pure Shipping sitt personell, signerte onsdag denne uken en ny kontrakt med oppdrettsaktører i Ofoten og Vesterålen.

Sørrollnesfisk, Northern Light Salmon, AquaGen, Mortenlaks, Øyfisk og NRS Farming (Troms) har gått sammen, og sikret seg beredskap og tilgang på behandling av fisk med ikke-medikamentelle metoder (IMM) gjennom Pure Shippings kompetanse på avlusning med FLS-avlusere.

Kontrakten har en varighet på et år fra 1. mai, med opsjon til å forlenge et år til.

Daglig leder i Pure Shipping og Rent Havbruk, Jan Eirik Nordseth, er meget godt fornøyd med signeringen.

Nordseth sier han har stor tro på avlusning med kun bruk av sjøvann som ikke er påvirket av hverken kjemikalier eller temperatur. Han mener videre at FLS som IMM-metode er den beste behandlingen man kan bruke for kontroll av lakselus, spesielt med tanke på god fiskevelferd og effektiv fjerning av lakselus.

Daglig leder i Mortenlaks, Tom Jarle Bjørkly sier at de er veldig godt fornøyd med samarbeidet med Pure Shipping. Mortenlaks har hatt avtale med Lautus i et år nå og forlenger nå avtalen i et år, med tanke på de erfaringer som er gjort.

– Vi har stor tro på denne metoden og selskapet som opererer er profesjonelle og dyktige, sier Bjørkly.