Rendalsfisk stopper byggeplaner i tørt kapitalmarked

Nyheter
0

Inflaterte byggekostnader og pengemangel fryser oppdrettsambisjoner for røye.

I syv år har oppdrettselskapet jaktet penger for å realisere sin forretningsidé. Rendalsfisk har konsesjon som tillater oppdrett av over 4.000 tonn røye i Rendalen kommune i Østerdalen.

Tidligere har det blitt kommunisert ut at oppdrettsanlegget ville koste 185 millioner kroner. Rendalsfisk har slitt med å få på plass finansieringen over lang tid, men har fått med oppdrettspioner Bjørn Myrseth som investor.

Prisøkning
Nå står det landbaserte oppdrettsanlegget på nesten 11.000 kvadratmeter i fare, melder Østlendingen.

Røye fra Blefjell. FOTO: Li-snadder

På kommunestyremøtet i Rendalen torsdag informerte ordfører Linda Døsen Stubsveen (Ap) om at hun i forkant av møtet hadde mottatt en mail fra daglig leder i Rendalsfisk, Kjell Karlsen.

Der skrev han at oppdrettsanlegget på Åkrestrømmen var satt på pause, primært på grunn av prisøkninger og et tungt investeringsmarked.

Kostnadsbilde
– Kjell Karlsen opplyste samtidig om at det blir opprettholdt full drift av stamfiskanlegget som finansieres gjennom salg av rogn og yngel, sier Døsen Stubsveen.

– Ut fra flere utsettelser tidligere tror jeg nok det skyldes det generelle kostnadsbildet som har økt veldig, sier hun til Østlendingen.

Karlsen har selv ikke kommentert saken.