Rekordinntjening for Frøy, men skatteforslag gir usikkerhet fremover

Nyheter
0

Oppdrettsrederiet rapporterer sin høyeste kvartalsinntekt og EBITDA noensinne.

– Jeg er glad for å se den sterke driften i både våre brønnbåt- og servicesegmenter i kvartalet, sier Tonje Foss, administrerende direktør i Frøy.

– Til tross for høy inflasjon og drivstoffpriser fortsetter vi å øke både topplinjen og EBITDA. Vi jobber hardt for å levere kontinuerlige forbedringer til våre kunder. Redusering av biologisk risiko og kostnader er våre kjerneprioriteringer. Jeg er stolt over det harde arbeidet vårt team har vist i kvartalet, sier Foss.

Tonje Foss er daglig leder i Frøy. Foto: PKOM

Frøy økte omsetningen til 614 millioner kroner i kvartalet – fra 457 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. EBITDA, ekskludert gevinst ved salg av eiendeler, endte på 197 millioner kroner, mot 183 millioner kroner i samme periode i 2021. Frøy har en ordrebok, såkalt bakclog, ved utgangen av september på 6,2 milliarder kroner inkludert opsjoner.

I likhet med de fleste andre i bransjen merker Frøy virkningene av regjerigens foreslåtte grunnrenteskatt.

«Hittil har aktiviteten holdt seg høy og på linje med normal sesongvariasjon. De stansede investeringene i nye smoltanlegg, slakteanlegg og annen oppdrettsinfrastruktur vil trolig påvirke fremtidig vekst i Norge også innenfor Frøys segmenter, dersom de ikke gjenopptas,» skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Mindre attraktive forhold i Norge forventes å gi flere investeringer til andre oppdrettsregioner i utlandet. Frøy vil prioritere å støtte lakseoppdrettere i regionene der de driver.