Nylig møtte han japansk-klassen ved Amalie Skram videregående skole i Bergen for å fortelle dem om Lerøy og mulighetene som ligger i sjømatbransjen. De fire reiser i slutten av februar til Japan, der de skal lære enda mer om norsk sjømatindustri, skriver Sysla.no.
– Det er spennende og interessant for elevene våre å bli klar over mulighetene i næringen med tanke på hva de skal velge senere, sier assisterende rektor Olaug Engesæther.
- Les også: Disse landene kjøper mest fisk av Norge
Bynæring
The Seafood Innovation Cluster, som er et samarbeid mellom store sjømatselskaper og forskningsmiljøer, står bak det faglige programmet når elevene skal lære om norsk sjømat i Japan.
– For oss er det viktig å vise at sjømatnæringen er blitt en bynæring. Clusteret er opptatt av å vise at næringen er attraktiv for ungdom, vi vil få frem karrieremulighetene den kan tilby, sier leder Tanja Hoel.
Vil du ha flere nyheter fra Sysla? Lik oss på Facebook!
I Japan skal elevene besøke Marine Harvest og Lerøy Seafood Group i Tokyo. I tillegg skal de opp midt på natten for å besøke verdens største fiskemarked og de skal til Innovasjon Norge og Norges Sjømatråd.
– Det er viktig å fortelle om næringen, hvordan vi driver og hvilke muligheter som ligger her for de unge, sier Beltestad.
Skal observere
Nettverket har inngått et samarbeid med Amalie Skram Vgs, som åpnet i fjor høst. Planen er blant annet å få representanter fra næringen til å fortelle om sjømatindustrien på skolen, lage prosjektoppgaver elevene kan jobbe med i undervisningen og ha et felles rekrutteringsarrangement til høsten.
Elevene som skal til Japan får med seg en oppgave på turen.
– De skal gjøre observasjoner av konsumenter og trender for norsk sjømat der, og presentere observasjonene til klyngepartnerne og resten av elevene på skolen, sier Hoel.