Regjeringen vil bruke 67 millioner kroner til å kreve inn grunnrenteskatt: – Dyrt og byråkratisk system

Nyheter
0

FrPs Sivert Bjørnstad er ikke overrasket over at regjeringen trenger mer penger til innkreving av grunnrenteskatten.

I dag ble revidert nasjonalbudsjett lagt frem. Her fremgår det at Finansdepartementet får en tilleggsbevilgning på 54,3 millioner kroner til systemutvikling i Skatteetaten. Begrunnelsen er at endringene som følge av skattevedtakene fra i fjor, vedtaket om herunder grunnrenteskatten på havbruk, er kompliserte og omfattende. Ifølge Finansdepartementet har vært det vanskelig å beregne de administrative konsekvensene.

FrPs fraksjonsleder i næringskomitéen på Stortinget, Sivert Bjørnstad, er ikke overrasket.

– Dette viser jo at det er et veldig dyrt og byråkratisk system som nå er vedtatt, skriver han i en SMS til iLaks.

I det reviderte budsjettet er det også satt av 12,9 millioner kroner til etablering, drifting av normprisrådet, samt til sekretariat og klagemyndighet i tilknytning til rådet. Stortingsrepresentanten lar seg ikke overbevise om dette tallet vil stå seg.

– Fortsatt er det mye som er uavklart i forbindelse med innføring av normprisrådet, og revidert gir ikke svar på de spørsmålene som mange oppdrettere har knyttet til dette, påpeker han.

Men det som er sikkert er at regjeringen skal bruke minst 67,2 millioner kroner for å kunne kreve grunnrenteskatt på havbruk i år.

Grunnrenteskatt på havbruk ble vedtatt i Stortinget 31. mai i fjor. Regjeringspartiene Ap og SP hadde foreslått en skattesats på 35 prosent, men Venstre og Pasientfokus bidro til et forlik med en skattesats på 25 prosent.