Regjeringen åpner pengesekken – gir 100 mill. for å forbedre viktige lakseveier

Nyheter
942

Under et besøk i Bodø denne uken, varslet statsminister Erna Solberg (H) og samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp), at regjeringen vil sette av 100 millioner kroner for å ruste opp viktige fylkeskommunale veier. Dette for blant annet å sikre at laks kommer raskere og tryggere fram.

Det skriver NTB.

– Vi har vært opptatt av hvordan staten kan bidra til å ruste opp viktige fylkeskommunale eksportveier. Det vi har konkludert med, er å innføre en ny tilskuddsordning for viktige næringsveier på 100 millioner kroner i neste års budsjett, sa Erna Solberg.

Jon Georg Dale sier regjeringen håper å løfte de viktige næringsveiene opp i køen.

– Ingen har det så travelt som død laks. De skal til markedet på rekordtid, og det vi har sett, er at det er for dårlig sammenheng mellom det statlige veinettet, som har vært enormt mye utbygd og opprustet de siste årene, og de fylkeskommunale veiene, sa samferdselsministeren.

Det er ikke kjent hvor mye staten skal bidra med, og hvor mye fylkeskommunene skal legge inn. Til Avisa Nordland sier statsminister Erna Solberg at detaljene for de 100 millioner kronene ikke er avklart.

– Vi setter av disse midlene nå til 2020-budsjettet, og vil deretter vurdere hvordan vi gjør det i senere budsjett. Mye av dette kommer opprinnelig fra en bestilling fra borgerpartiene på Stortinget i forrige runde, hvor man ønsket en vridning som kunne gi fylkeskommunene litt mer hjelp på de viktigste eksportveiene. Vi har sett på flere muligheter, blant annet ble det foreslått å ta noen veier tilbake og gjøre dem statlige, men det vil være unaturlig. Derfor har vi landet på at det er bedre å gi noe ekstra i form av en tilskuddsordning, sier Solberg til avisen.