Trøndelagsbedriftene Refsnes Laks og Namdal Settefisk er for første gang sertifisert for å produsere laks etter den franske kvalitetsstandarden Label Rouge.
Etter at Pure Norwegian Seafood tok over håndteringen av denne spesialproduksjonen i Norge i 2014, har Label Rouge vekselvis vært produsert på Sunnmøre av Aqua Farms Vartdal og på Nordmøre av Atlantos/Pure Farming og Nekton Havbruk.
Label Rouge-konseptet er basert på bedre og strengere kontrollert fiskevelferd, langsommere tilvekst og høyere innhold av marine råvarer i fôret. Dette gir en laks som er svært rik på Omega-3-fettsyrer, vitaminer og selen. Den får også en magrere og fastere konsistens, og skal smake bedre. Label Rouge-laks er blant annet svært godt egnet til røking.
Standarden som beskriver produksjonen av Label Rouge-sertifisert norsk laks eies av den franske grupperingen PAQ og sertifiseres av Certipaq i Paris.