Redusert aktivitet dempet Bakkafrost-resultatet

Nyheter
580

Bakkafrost leverer tirsdag morgen et driftsresultat på 168 millioner danske kroner for tredje kvartal. Dette er basert på 7.217 tonn i slaktevolum.

Driftsresultatet var 11-12 prosent lavere enn analytikernes forhåndstips, opplyser Sparebank1 Markets.

– Aktiviteten i tredje kvartal i år har vært noe lavere sammenlignet til samme kvartal i fjor. Kvartalet har også blitt påvirket av forhøyet dødelighetsnivå på lokaliteten A-81 Kolbanagjógv i september, som resulterte i høyere kostnader og en negativ effekt på neste års høstvolumer. Til tross for utfordringer og en avtagende laksepris i kvartalet, er driftsresultatet for konsernet var 168 millioner kroner i kvartalet, kommenterer konsernsjef Regin Jacobsen.

Bakkafrost reduserer sitt forventede slaktevolum for 2018 fra 49.000 tonn til 46.000 tonn.

– Det nye slakteriet i Vágur, Suðuroy, ble forsinket i oppstart i forhold til
tidsplanen, men vi ser nå frem til å se hvordan den økte aktiviteten i
Suðuroy vil bli, etter at slakteriet startet i oktober, sier Jacobsen videre.

Som vanlig var det oppdrettsvirksomheten som bidro mest til driftsresultatet, med 139,6 millioner kroner. Foreddlingsdivisjonen oppnådde et driftsresultat på 2,8 millioner kroner, mens fôrdivisjonen Havsbrún landet på 41,4 millioner kroner (EBITDA).

Selskapet er spekket med kontanter, nærmere bestemt 306 millioner danske kroner. Egenkapitalandelen var på hele 70 prosent ved utgangen av kvartalet.

Bakkafrost spår en stram tilbudsside av laks neste år.

«Tilførselen av atlantisk laks vil være stram i 2019, da global forsyning i 2019 er anslått å øke rundt  fire prosent, sammenlignet med estimert tilbud i 2018,» heter det i børsmeldingen fra selskapet.