Pure Salmon Technology kjøper Graintecs HyFlow-løsning

Nyheter
0

Pure Salmon Technology styrker sitt grep om bærekraftig akvakultur gjennom oppkjøpet av Graintecs HyFlow vannbårne fôrteknologi.

Dette inkluderer design, patenter og immaterielle rettigheter, og representerer en stor milepæl for selskapet, går det frem av en pressemelding.

Dette strategiske steget er en nøkkel til å levere konkurransedyktige, innovative og bærekraftige fôrløsninger for både RAS-  og gjennomstrømningsanlegg, skriver selskapet videre. HyFlow vil løst integreres i den digitale plattformen deres, Njord.

Direkte innvirkning
Ved å prioritere effektiviteten i fôringsprosessen, har HyFlow en direkte innvirkning på fiskevelferd, driftsomkostninger og bærekraft.

Kent Kongsdal Rasmussen. Foto: Pure Salmon Technology

– Oppkjøpet passer godt inn i våre fôrtilbud, der vår egenutviklede tørrfôrløsning spiller en viktig rolle. Sammen med den vannbaserte HyFlow-løsningen kan vi nå tilby det sterkeste utvalget av fôrløsninger på markedet til våre kunder, sier Pure-CEO Kent Kongsdal Rasmussen entusiastisk.

Han legger til:

– Pure Salmon Technology har gjennomgått en rask utvikling på kort tid, og denne utviklingen fortsetter, med fokus blant annet på teknologier og løsninger som kan supplere vår hovedvirksomhet, nemlig RAS-design. Oppkjøpet av HyFlow er det første skrittet mot å utvide vår plattform til fordel for våre kunder.

Ny mann på laget
For å styrke bedriften ytterligere har de ansatt Leif Grønbæk Holm. Holm har bakgrunn fra Graintec, der han spesialiserte seg på fôrprosessering for akvakultur, forsiktig håndtering av akvafôr og utvikling av vannbårne fôringssystemer. Holm har klare tanker om de mulighetene som dette oppkjøpet åpner for.

Leif G Holm. Foto: Graintec

– Dette er en unik mulighet til å forsterke fokus på fôrdelen innen RAS-anlegg og optimalisere fôringsprosessen, som utgjør en betydelig del av fiskeoppdrett. Dette gir også muligheten til å utvikle HyFlow-baserte fôrløsninger for både nye og eksisterende installasjoner, sier han.

Holm skal lede prosessen med å integrere den nye teknologien hos Pure Salmon Technology.

HyFlow-konseptet er basert på vannbasert transport og dosering av fôr til RAS-fisk. Vann fra resirkuleringssystemet ledes til HyFlow-enheten, hvor nøyaktig mengde fôrpellets doseres ned i vannstrømmen.  Fôret transporteres gjennom rørsystemer til fiskebassengene.