Pure Salmon sikter på 260.000 tonn i årlig lakseproduksjon – på land

Nyheter
1622

Vil bygge en serie av landbaserte oppdrettsanlegg fordelt over tre verdensdeler.

Oppdrettselskapet Pure Salmon bekrefter nå at dets amerikanske anlegg vil plasseres i Tazewell County, Virginia. Dette vil bli selskapets største anlegg hittil, med 20.000 tonn i produksjon per år. Prosjektet har fått lokal finansiell støtte til et beløp av 20 millioner dollar.

Global
I Europa vurderes to tomter for en 10.000 tonns fasilitet. Den første er Boulogne-sur-Mer, en stor fiskehavn i Nord-Frankrike. Den andre er Olbia, nord på Sardinia, Italia, opplyser selskapet i en pressemelding.

De nye anleggene vil bli fullt integrert med klekkeri, påvekstanlegg, slakteri og foredling.

Fase 1
Anleggene i Polen, Japan, USA og Frankrike/Italia vil utgjøre fase 1 av Pure Salmons utrullingsplaner, og bidra til 40.000 tonn i produksjon for målsetningen om 260.000 tonn globalt.

Pure Salmons første anlegg, eid av 50 prosent av israelske AquaMaof Aquaculture Technologies, er allerede fullt operativt i Polen. Her produseres matfisk opp til 5-6 kilo. Selskapet er utviklet av 8F Asset Management Pte. Ltd, et globalt kapitalforvaltningsfirma med fokus på «impact investing».

Selskapet har allerede planlagt og offentliggjort et 10.000 tonn prosjekt i Japan.

Kina
Stephane Farouze, styreformann og grunnlegger av 8F, sier: «Vi er glade for å fortelle nærmere om våre planer om å bygge storskala landbaserte atlantiske lakseproduksjonsanlegg i USA og Europa. 8F er stolt av å være en bærekraftig investeringsvirksomhet, og vi ønsker å forandre fremtiden for lakseoppdrett med våre ambisiøse vekstplaner for ren laks rundt om i verden.»

Pure Salmon legger til at de har til hensikt å bygge fem 20.000 tonns anlegg i Kina, for å sikte mot de store befolkningsentrene i Beijing, Chengdu, Shanghai, Guangzhou og Shenzen.