Pure Norwegian Seafood utsatt for svindel: – Det er ubehagelig

Nyheter
1291

En falsk nettside som utgir seg for å være Pure Norwegian Seafood får intetanende kunder til å forskuddsbetale for varer som ikke finnes. 

Ifølge daglig leder i Pure Norwegian Seafood, Eldar Arne Henden, misbrukes både han selv og selskapet til å svindle eller forsøke å svindle sjømatkunder.

– Det er ubehagelig at noen bruker vårt navn og mitt navn til svindelforsøk. Det mest triste er likevel de som betaler og blir utsatt for denne svindelen, sier Henden til iLaks.

Ble informert av Sjømatrådet
Henden sier at de først ble oppmerksomme på svindelen gjennom Sjømatrådet, men at de mottar daglige henvendelser knyttet til svindelen.

– De fleste henvendelser har kommet til oss er fra håpefulle importører i Sør-Korea, Kina og Vietnam som ønsker å organisere frakt på varer de har betalt for.

Han sier senest i dag var det en henvendelse fra Oslo hvor en eksportør skulle organisere frakt.

– Vet dere hvor mange som er lurt hittil?

– Det har vi ikke tall på, sier Henden.

Han sier videre de kommer til å bruke Sjømatrådet for å kunne informere flest mulig om svindelen.

Screenshot av svindelside. Oppe til høyre ser man at siden opererer med adressen til Averøy-selskapet.

Maktesløs
Pure Norwegian Seafood har bedt de ansvarlige for domenet i Bangkok om å få terminert nettstedet, og også sendt anmodning til svindlerne om å avslutte aktiviteten.

Ifølge Pure Norwegian Seafood har det så langt kun resultert i at navnet til Henden er fjernet på nettstedet, men at nettstedet fortsatt bruker selskapets navn og adresse på Averøy.

Han sier videre at man er ganske maktesløs hvis ikke oppfordringene om å ta ned nettstedet fører fram.

– Det er lite vi kan gjøre annet enn informere gjennom ulike kanaler. Det er litt nytt for oss. Vi har ikke vært utsatt for denne type svindel tidligere.

Henden vil ikke spekulere så mye i hvorfor nettopp hans selskap er utsatt for svindel.

– Jeg vet ikke hvorfor, men vi er jo en aktør som er kjent for å ha gode produkt. Kanskje det er derfor vi er interessant for svindlerne, avslutter Henden.

Produktene som markedføres på den falske nettsiden er i første rekke kongekrabbe og andre skalldyr. Dette er varer Pure Norwegian Seafood ikke har i sortimentet.