Fra 21,2 millioner kroner i 2015 til 98,1 millioner kroner i 2016.
Etter et null år i fjor på resultat før skatt, var tilsvarende i år på ni millioner kroner.
– Resultat ok tatt i betraktning at dette var resultat med vår første generasjon (G14), som var svekket pga PD og AGD. Resultatet er også noe preget at vi har etablert en ny lokalitet og bygget biomasse. Slaktet volum var 883 tonn sløyd, skriver daglig leder, Eldar Arne Henden, i en e-post til iLaks.
Pure Farming er medlem av selskapsnettverket Salmon Group.
Selskapet leverer laks til Label Rouge-markedet i Frankrike, samt den eksklusive nisjeprodusenten Balik i Sveits.
Pure Farming er stiftet for å drifte to konsesjoner, den ene er eid av Atlantos AS. Den andre konsesjonen er en «mørkegrønn» i gruppe C, nylig tildelt Nekton Havbruk.
Konsesjonene skal samdriftes på Smøla og Averøy.
– I 2017 etablerer vi lokalitet nr tre. Vår første oddetallslokalitet, som vil gi bedre MTB-utnyttelse og mer stabil leveringsdyktighet. All fisk omsettes via Pure Norwegian Seafood AS. Takket være dedikert personale med fokus på rensefisk var det mulig å motstå lusepresset som var i 2015. Uten de hadde det nok vært røde tall nederst, avslutter Henden.