Proximar Seafood sikter på å slakte sin første laks i Japan om tre og et halvt år

Nyheter
1002

Israelske AquaMaof går nå i gang med bygging av RAS-anlegget i Japan.

Anlegget ligger nær det ikoniske Mount Fuji, og mindre enn to timer med lastebil fra de to største byene i Japan, Tokyo og Yokohama. Den første lakseslakten forventes å skje i 2024.

Det nye Proximar-anlegget vil integrere de aller siste fremskrittene i AquaMaofs RAS-teknologi, og vil omfatte klekkeri, smolt- og påvekstanlegg for matfisk, samt drifts- og prosesseringssoner. Byggingen følger designfasen, der AquaMaof har jobbet tett med Proximar siden 2016.

– Vi vil gratulere Proximar-teamet med en vellykket børsnotering, sier David Hazut, administrerende direktør i AquaMaof, i en pressemelding. – Vi er glade og beærede over å starte byggetrinnet og fortsette å støtte Proximar-teamet i deres visjonære oppdrag.

– Vi er glade for påbegynnelsen av byggetrinnet til anlegget vårt i Japan, sammen med AquaMaof som vår teknologipartner for dette prosjektet, sier Joachim Nielsen, administrerende direktør i Proximar. – Vi setter pris på deres fortsatte støtte og er sikre på at denne fasen vil bli utført på samme ferdighetsnivå som kjennetegnet designfasen.

AquaMaofs RAS-teknologi gir en helhetlig løsning for forskjellige arter. Disse industrielle landbaserte oppdrettsanleggene muliggjør produksjon av fisk av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Det er proprietær vanngjenvinningsteknikk som gir minimum utslipp og krever lavt strømforbruk.

Proximar-prosjektet er det siste av flere prosjekter som for øyeblikket er under utvikling av AquaMaof i Canada, Japan, Russland, Tyskland, Frankrike, Chile og USA, med en samlet kapasitet på mer enn 65.000 tonn.