Proximar har fått tilbud om 680 millioner kroner i banklån

Nyheter
0

– Et gjennombrudd for selskapet, mener toppsjef Joachim Nielsen.

Proximar Seafood mottatt et lånetilbud på 8,8 milliarder yen (680 millioner kroner) fra et syndikat bestående av to store japanske banker. Med forbehold om endelig godkjenning, vil Proximar med det sikre gjeldsfinansiering for sitt første landbaserte oppdrettsanlegg like utenfor Tokyo.

– Vi er glade for å endelig se hele gjeldsfinansieringen nå komme på plass for vårt trinn 1-anlegg. Proximar har evaluert flere alternativer for gjeldsfinansiering de siste to årene og tilbudet representerer selskapets foretrukne alternativ for gjeldsfinansiering i tråd med vår målsatte gjeldsgrad. Å få en komplett gjeldsløsning for både bygge- og driftsfasen til attraktive vilkår, markerer et gjennombrudd for selskapet, sier Joachim Nielsen, administrerende direktør i Proximar.

Lånetilbudet innebærer at Proximar vil få 45 prosent gjeldsgrad, fremgår det av en børsmelding.

Lånet anses å tilbys til attraktive vilkår med rentesats under fem prosent, og tar for seg både gjenværende byggefinansiering samt driftsfinansiering. Tilbudet er underlagt vanlige betingelser som endelig kredittkomité-godkjenning, juridisk due diligence, og utfylling av lånedokumentasjon. Utbetaling av første del av lånet er planlagt til mars og andre del til sommeren, på tidspunktet for overtakelse av post-smolt-anlegget.

For øyeblikket har selskapet tre partier med fisk i produksjon, og disse presterer godt og i samsvar med forventningene. Fremover forventer Proximar at nye partier kommer månedlig, noe som muliggjør kontinuerlig høsting fra medio 2024. I mellomtiden går byggingen av post-smolt-anleggt som planlagt. For tiden pågår arbeid med installasjon av tanker og RAS-utstyr. Hele anlegget forventes å stå ferdig i tredje kvartal 2023.

Foto: Proximar