Provosert over Grieg Seafoods påstander om hærverk: – Det kan like gjerne være Grieg Seafoods egen feil

Nyheter
1144

Venstre-politiker i Nordkapp, Tor Mikkola, er provosert over at Grieg Seafood beskylder lokalbefolkningen for hærverk. 

I forrige uke fant Grieg Seafood knust glass i merder ved oppdrettsanlegget i Vedbotn ved Repvåg i Finnmark. Anlegget har møtt mye motstand siden det ble etablert.

Samfunnskontakt i Grieg Seafood, Roger Pedersen, opplyste da at selskapet anmeldte hendelsen for grovt skadeverk.

– Vi er sjokkert over å se at det går fra å være protestaksjoner og folk som ikke setter pris på at vi etablerer oss til at man nå er i ferd med å begå kriminelle handlinger, sa Pedersen til iFinnmark.

Tor Mikkola (V) i Nordkapp sier til iFinnmark det er provoserende at Pedersen går ut og beskylder folk for sabotasje uten at politiet har sett på saken.

– Det kan like gjerne være Grieg Seafoods egen feil. For alt jeg vet er det glass de har lagt fram for å skremme. De kunne i stedet ha sagt «hvis det her er sabotasje..». Det provoserer meg at de er så bastante på årsaken, de bør heller være litt ydmyke, for det handler også om folkeskikk, sier han til iFinnmark.

Pedersen i Grieg Seafood er sikker på at glasset har kommet fra personer som ikke tilhører selskapet.

– Han har vel en eller annen grunn til det, og jeg hører jo at det lyser politikk bak utsagnene, men det er bare sprøyt og har ingen rot i virkeligheten. Han får bare fortsette å spekulere, sier Pedersen.