Robert Jørgensen, fra Torget utenfor Brønnøysund, har 30 års allsidig privatskolebakgrunn gjennom etablering og drift av 12 privatskoler inkludert Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS), Norsk Lydskole, Film og TV-akademiet, Norsk Vinfagskole og språkskolen Intera Education.
Kunnskapsbasert næring i sterk vekst
Samtidig som norsk havbruksnæring er i sterk vekst og der både politisk miljø, forvaltning, forskning og næring legger til grunn at det er et potensial for en femdobling av aktiviteten de neste tretti år, skjer det en rask og kunnskapsbasert utvikling innen teknologi, drift, biologi, fiskehelse og genetikk. Dette krever både flere ansatte og ansatte med høyere kompetanse på flere områder. Meldingene fra bransjen er tydelige: Norsk havbruk trenger oppdaterte utdanningsløp på flere kompetansenivåer.
Utdanning i et nasjonalt og internasjonalt marked
Målet med etableringen av Norsk Havbruksakademi er å utvikle et ledende opplæringssenter innen akvakultur med tilbud langs hele kompetansekjeden fra kurs/sertifisering, fagutdanning på videregående skolenivå og høyere utdanning på fagskolenivå. I tillegg til klasseromsbaserte opplæringstilbud, vil modul- og samlingsbaserte studier inkludert klasserom-på-nett gi Norsk Havbruksakademi et nasjonalt marked.
Kombinasjonen av Norge som en internasjonalt ledende aktør innen akvakultur og nettbaserte studier gir spennende muligheter også i et internasjonalt opplæringsmarket.
Norsk Havbruksakademi vil tilby opplæring på flere nivå:
- Kurs- og sertifiseringskurs: inkludert 120 timers kurs for teoretisk fagprøve i akvakultur – oppstart høsten 2017
- Videregående skole: Havbruksakademiet har søkt om offentlig godkjenning etter friskoleloven for videregående utdanning til fagoperatør innen akvakultur med oppstart høsten 2018. Utdanningen får 15 elever på hver av trinnene Vg1 Naturbruk – Akvakultur og Vg2 Akvakultur med yrkesfaglig fordypning og påfølgende to års læretid i bedrift.
- Fagskole: Norsk Havbruksskole er i sluttfasen av en omfattende søknadsprosess for godkjenning som fagskole innen akvakultur. Utviklingen av studieplaner for studietilbudene Havbrukstekniker og Driftsleder Havbruk har pågått over tid og studiene vil gi spennende videreutdanningsmuligheter for fagoperatører i akvakultur. Med planlagt oppstart allerede i januar 2018 er målet å kunne tilby Norges første akvakulturutdanninger på fagskolenivå.