Private equity-fond kjøper aksjemajoriteten i Sølvtrans

Nyheter
3645

Antin Infrastructure Partners tar over Sølvtrans-aksjene til hedgefondet Oaktree Capital Management.

Ålesund-rederiet driver verdens største brønnbåtflåte, med 21 skip, og har aktivitet i Norge, Skottland, Chile og Australia. Sølvtrans er i dag eid av Oaktree sammen administrerende direktør Roger Halsebakk og styreformann Anders Hvide. I henhold til den nye avtalen vil Antin eie majoriteten av Sølvtrans, mens Roger Halsebakk og Anders Hvide vil opprettholde deres nåværende roller i selskapet samt fortsette å være betydelige eiere.

Transaksjonen innebærer at Oaktree sier takk for seg etter å ha tatt rederiet av børs i 2014, etterfulgt av mange år med sterk vekst gjennom både nybygg og oppkjøp.

Proteiner
– Sølvtrans er et fantastisk selskap som innehar alle de karakteristikkene vi ser etter hos porteføljeselskapene. Selskapet opererer i et marked som er eksponert mot sterke makroøkonomiske krefter og som er godt posisjonert til å dra nytte av verdens raskt økende konsum av proteiner. Sølvtrans, som en verdensledende operatør i brønnbåtmarkedet, har en meget god markedsposisjon og har et stort potensial til å vokse videre, kommenterer Mark Crosbie, managing partner i Antin.

Antin Infrastructure Partners er private equity firma fokusert på investeringer i infrastrukturselskaper innenfor transport, telekommunikasjon, energi, samt miljø og sosial infrastruktur. Antin har hovedkontorer i Paris og London, og har hentet åtte milliarder euro fra over institusjonelle investorer og har hittil investert i 22 selskaper.

Reinvestere
Simon Söder, partneren som leder investeringen på vegne av Antin fremhever rederiledelsen som motivasjon for kjøpet.

– En av de viktigste styrkene med Sølvtrans er den meget erfarne ledelsen. Vi er meget fornøyd med at Roger Halsebakk og Anders Hvide vil reinvestere i selskapet og at de vil fortsette å være betydelige aksjonærer sammen med Antin. Vi ser frem til ytterligere investeringer i verdens ledende brønnbåtselskap slik at man kan fortsette veksten, samt å kunne tilby selskapets oppdrettskunder den beste service.

Partnerskap
Jim Van Steenkiste, Managing Director i Oaktree Capital Management, sier nå takk for seg i Sølvtrans.

– Roger og Anders har vært fremragende partnere for Oaktree de siste fire årene. Vi er meget fornøyd med at ledelsen og selskapet har etablert et partnerskap med Antin, som vi tror vil bli en ideell aksjonær og støtte for selskapet i sin fremtidige vekst.

– Det har vært en fornøyelse å ha hatt Oaktree som en verdifull partner i fire år. Etter å bli kjent med Simon og hans team er jeg overbevist om at partnerskapet vil bli meget bra med Antin, kommenterer Sølvtrans-sjef Roger Halsebakk.

Det er ikke kjent hvor mye Antin blar opp for Sølvtrans-aksjene.