Prisløft for neste uke

Nyheter
1404

Etter fem uker på rad med nedgang, stiger spotprisene for laks.

– Det er litt oppadgående på 3-4 og 4-5 spesielt. 6+ er stabil. Den var 70 kroner sist fredag, og det ikke lett å få den igjen. Noen flymarkeder har gått greit, men ikke alle. 3-6 blir mer lik i pris, oppsummerer en trader for iLaks.

– 70 kroner er for Kina-godkjente pakkerier, mens den andre 6+’en ligger kanskje på 65 kroner. Så det er veldig stor forskjell, påpeker han. 

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

Nær prisbunnen
– Det er et par kroner opp, men det henger litt ennå. Det spørs hvor mye luseslakting det blir.

– Er dette bunnen?

– Det kan det være. Jeg ser ikke bort i fra det. Det kan ha vært bunnen denne uken. Vi tenker samme tanker, men jeg er usikker.

Oppgang
– Jeg hørte tidligere idag en slags utflating, men dette tilsier vel en til to kroner opp, sier en røykeriinnkjøper.

– Er dette begynnelsen på oppgangen? spør han retorisk, før han selv svarer: – Det spørs hva som kommer fra Chile utover høsten.

iLaks’ industrikilder er stort sett enige idag. De viser til følgende prisleie (til oppdretter) for laks som skal leveres neste uke.

  • 3-4 kilo 53-54 kroner
  • 4-5 kilo 54-56 kroner
  • 5-6 kilo 56-59 kroner
  • 6+ kilo 65-70 kroner, avhengig av Kina-godkjenning eller ikke

Mer volum
– Jeg hører også de prisene. Og det er mest sannsynligvis for høyt, sier en eksportør til iLaks.

– De prisene kommer ikke til å holde neste uke. Det kommer en oppgang på volum, og da har du det gående, sier han.