Priskorreksjon etter syv uker på rad med oppgang

Nyheter
0

Ingen drahjelp fra verken kronesvekkelse eller uvær i Skagerrak.

Lakseprisen har steget nærmest snorrett – fra 69 kroner til 82 kroner på snaue to måneder. Men denne uken var det bom stopp.

– Stort sett fallende hele uken. Litt slakkere marked, synes jeg. Kundene har frosset nok. Mye fisk skal opp neste uke. Det er ned fire kroner i snitt, kommenterer en trader til iLaks.

– 78 kroner på 3-4 og 79 kroner på 4+ til oppdretter. Det er en 4+ pris (samme pris på fisk over fire kilo – red. anm.) egentlig. Alle pakkeriene går for full maskin.

Tar lenger tid
Uværet på Sørlandet, i Nordsjøen og Skagerrak, har ikke hatt særlig effekt på lakselogistikken så langt.

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

Les også: Vindkast opp mot orkans styrke stopper danskebåtene

– Ingen problem, sånn jeg ser det. Vi har ikke problem med været. Det har ikke vært noen kanselleringer [av slakt]. Kanskje transporten tar en ekstra lenger tid.

– Det er god tilvekst i sjøen, sier han og viser til dagens biomasseoppdatering. – Mindre avlusing. Lite prodfisk.

Valuta
– Det har vært en drittuke. Til tross for at valuta har hjulpet til. Pengene har gått feil vei, sier en eksportør. – For neste uke hører vi 78-79 kroner på 4-5 eller 4+. Akkurat nå er det det vi handler på. Men jeg vet ikke om det er for høyt.

– Det er nok storfisk der oppe. Enten må det være en 4+ pris, eller så må 6+ under 4-5. Det er den som virkelig har gitt oss juling denne uken her, sier han.

Det samme prisleiet er gjengs blant laksekjøperne.

– Ja, vi kjøper nå 3-6 på 78, 79 og 80 kroner, sier en annen.