Prisfallet stopper opp

Nyheter
1235

Sidelengs bevegelse eller liten prisoppgang i avventende marked.

Etter blodbadet forrige fredag har de fallende prispilene stoppet opp.

– Inntrykket mitt er at det er negativt ute, men oppdretterne prøver seg på en liten oppgang, kommenterer en laksetrader til iLaks.

Mindre volum
En rekke uavhengige industrikilder skisserer følgende prisnivå til oppdretter for levering neste uke: 

  • 3-4 kilo 43-45 kroner
  • 4-5 kilo 44-46 kroner
  • 5-6 kilo 46-47 kroner
  • 6+ kilo kroner 48 kroner

– Jeg tror det er lite som er avtalt. Og det er noen biler igjen med fisk som er slaktet idag som ikke er solgt. I Polen har vi fått tilbud på 1-2 kroner lavere enn dette. Det går jeg ut i fra er fra noen av de store. Så jeg ser for meg en mer eller mindre sidelengs bevegelse for neste uke, sier en industriinnkjøper.

– Litt mindre volum som skal opp neste uke, ser det ut til. Forrige uke var det det at de måtte forholde seg til MTB’en ved månedsslutt. Men det er stor motstand i markedet. Selv nå når prisen er kommet ned, er markedet rimelig vanskelig. Man sliter med å få opp salgsvolmene ute, selv i en tid der en skal få inn julesalget – det er nå en produserer det.

– Så tegn i tiden er vel at vår venn Ståle Høyem (innkjøpsdirektør i Suempol – red. anm.) får vel mer og mer rett, sier han og viser til Suempol-direktørens prisspådommer hos iLaks for to uker siden.

Bedring
At prisfallet har stoppet opp, er det ingen tvil om.

– Det er litt opp fra sist fredag. Det er en liten bedring å spore, men hvor stor den er skal jeg ikke svare deg på nå, sier en eksportør hemmelighetsfullt.

– Jeg får fra tilbud fra eksportør nå på 44,50 kroner på 3-6 på tirsdagspakking. Jeg takket nei til det. Jeg har ikke salg på det. Jeg har ikke kunder, sier en annen.

– 4,85 euro på 3-4 og 4,95 euro på 4+ er salgsprisene. Jeg må kjøpe på 42-43 kroner hvis jeg skal tjene penger på det, sier han, og legger til at det er rikelig med 5+ i markedet.

– De reduserer opptakene neste uke. Takke faen for det, eller så hadde prisen vært 35 kroner. Vi har for mye fisk i forhold til markedet. Vi må begynne å jobbe med markedet. Vi har en jobb å gjøre der – kjøre kampanjer ute. Vi fryser inn fisk, vi har ikke salg på det, sier han frustrert, før han konkluderer: – Prisen er i beste fall stabil.