Prisene svekkes på lave salgsvolumer

Nyheter
0

En ny firedagers uke bøter ikke på dempet kjøpeiver.

– Det er litt vanskelig der ute, synes jeg, sier en innkjøper om laksemarkedet.

– Med Færøyene ute skulle en tro det skulle ta litt av, men det er stopp. Utrolig lite puls der ute.

– Vi har kjøpt noen biler mot slutten av uken, fra en av de større oppdretterne, og det fikk vi billigere enn forrige fredag: 119, 122 og 126 kroner (for tre til seks kilo).

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

Brukbare
– Det er fortsatt brukbare priser, må en kunne påstå, sier han nøkternt til iLaks.

– Her er fortsatt litt volum som står usolgt. Det har ikke vært enkelt å få plassert fisken denne uken. Det har det ikke, understreker han.

Det tyder på en liten prissvekkelse – for andre uke på rad.

– Oppdretterne guider stabile priser, mens vi sier den må ned. Jeg tror det har skjedd veldig lite handel enda. Og det er på tross av at det er lite fisk tilgjengelig, sier en eksportør.

Flere andre eksportører iLaks har snakket med tror på fallende priser, ned mot 120 kroner, inn i neste uke.

Avventende
– Folk frykter et fall neste ukene. Folk er avventende. Vi har takket nei til en del fisk. Det er håpløst å finne kunder. Du klarer ikke å få kundene bekrefte på disse nivåene, forklarer en lakseselger.

– Her går lite fisk. Mye av markedet har bare resignert. Men når det er lite fisk, så blir det bare sånn, fortsetter han.

– Men det finnes ikke et fungerende marked på 120 kroner. Det er sikkert.