Prisene går sidelengs i hektisk marked

Nyheter
0

Høye salgsvolumer og stabile laksepriser.

– Kundene fryser inn mye fisk. De tar inn ekstra varer nå fremover. Prisen holder seg stabilt. Litt nedgang på 6+, flymarkedet drukner, de får store kvantum tilkjørt. Den må ned, det er snart en 5+ pris. Det er helt vanlig hvert år, sier en eksportør til iLaks.

Han ser følgende prisleie for de mest omsatte vektklassene:

  • 3-4 kg 68 kroner
  • 4-5 kg 70 kroner
  • 5-6 kg 72 kroner

– Kronen styrker seg litt. Da blir det litt dårligere valuta for vår del, legger han til.

Fryser
– Det er i hvertfall ikke opp. Ganske stabilt på 3-4 og 4-5, sier han om prisen. – Sånn det vokser nå, det er klart det blir jækla mye storfisk rundt omkring. De skjærer mye filet ute. De fryser mye helfisk.

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

En annen eksportør viser også til stabile priser for neste uke. For vektklassene tre til seks kilo ser han henholdsvis 69 kroner, 70-70,50 kroner og 72,50-73 kroner.

– Det jeg sier nå kan være en annen realitet om to timer, men trenden ligner stabilt. 6+ er wild card, som vanlig. 80-83 kroner kanskje, sier han.

Andre ser høyere priser.

– Det har vært en kjempegod uke. Det går mye volum, prisene er bra. Det er en drakamp mot storindustrien, som det virker som storindustrien taper. Prisen har holdt seg. Det blir seg kanskje et bittelite knepp opp for neste uke, sier en oppdretter.

Individer
Han viser til priser på 75-77 kroner FOB anlegg for 3-6 kilos fisk. Og han er optimistisk for høstens priser:

– Det blir jo ikke samme volumet i år som de «gigaukene» vi hadde ifjor. I fjor høst hadde vi 10-11 uker med over 37.000 tonn. Det får vi ikke i år, når vi vet hvor mange individer som har blitt slaktet ut, spesielt i andre kvartal, bemerker han.

En annen oppdretter, lenger nord på kysten, viser til følgende priser:

  • 2-3 kg 64 kroner
  • 3-4 kg 70 kroner
  • 4-5 kg 72 kroner
  • 5-6 kg 74 kroner

Han har også solgt på det nivået: – Ja, akkurat en bil. Starter nå, sier han.